petek, 4. oktober 2013

Po EP v košarki potop slo-košarke?


Pred tremi dnevi sta se v super pokalu srečali moštvi Union Olimpije in Krke, zmagali so Ljubljančani v zadnjih sekundah tekme. Menim, da na tekmah vodilnih slovenskih moštev še nisem videl slabše košarke. Pri Novomeščanih je nastopil tudi Hrvat Buljan, ki naj bi okrepil Krkaše. Tako netalentiraneega in tehnično nepodkovanega igralca, ki naj bi igral v "elitni" ABA ligi še nisem videl! Ali je vodstvo Krke menilo, da bolj ko je nekdo tetoviran, boljši igralec je? Hukić se je izkazal kot popolnoma nepripravljen igralec. Mogoče bo sčasoma le pričel kazati svojo nekdanjo igro, toda v sredo je bil smešen. 
V petek pa se je na prvi tekmi ABA lige na gostovanju v Skopju predstavila Union Olimpija. Halo, ali lahko Olimpija pade še nižje, kot sinoči? Poprečna makedonska ekipa se je izkazala kot dosti prevelik zalogaj za Ljubljančane. "Velika okrepitev" Gailus me je negativno presenetil že v Luciji, mnenje-  takih igralcev imamo v Sloveniji na ducate.
Očitno so vodstva slovenskih klubov izgubila kompas, saj jih vodijo le še agenti, ki mešetarijo na košarkarskem tržišču igralcev. To je definitivno konec košarke v Sloveniji, če dva vodilna kluba ne vesta, kaj bi storila sama s seboj. Ali lahko kdo v obeh ekipah prepozna kak košarkarski talen? Lahko da bo to Hrvat Marinelli ali Omić, vse ostalo je ena sama žalost.
Oba kluba se bosta za svoje bodoče neuspehe zgovarjala na omejena finančna sredstva, resnica pa je, da oba skupaj ne bi smela porabiti več kot slab milijon evrov. Predvsem zaradi stroškov nastopanja in treningov. Igralci obeh moštev skupaj pa niso vredni več kot 1/2 milijona (s hrano in stanovanjem vred).

Realna cena Olimpijinih igralcev (v eur):
Rupnik – 500
Marinelli – 1.000
Brodnik - 300
Salin – 6.000
Gailius – 1.500
Bubnić – 2.500
Omić - 4.000
Augustus – 1.500
Drobnjak – 2.000
Stepheson - 3.000
Joksimovič – 5.000
Pipan (trener) - 3.000
SKUPAJ: cca.300.000 (cela sezona)

Ni komentarjev:

Objavite komentar